Industrieweg, Vollenhove
info@corsogroepfunfun.nl

Corso 2023

Het zit er weer op. Corso 2023, en daarmee ook het seizoen. We mogen terugkijken op een schitterend seizoen. Toen we in het vroege voorjaar het ontwerp lieten zien aan onze Fun Fun familie, was het enthousiasme groot om deze wagen te maken. Met z’n allen hebben we de schouders gezet onder dit grote project. Op alle fronten lag de lat hoog. Qua techniek, vormgeving, formaat en kleur.

Ook waren we er al snel over uit dat we de Maandag in de corsoweek al wilden beginnen met prikken. We zouden namelijk bloemen op de wagen gaan spuiten om een deel van de groene, en blauwe kleuren te maken. Maar als je op Maandag al wil gaan prikken moet de wagen wel klaar staan. En die uitdaging zijn we met elkaar aangegaan. En Hoe! op de zaterdag voor het corso waren er veel mensen in de tent. Het foamteam had besloten dat de wagen zaterdag helemaal in het foam zou staan. En dat hebben ze nog voor elkaar gekregen ook. Zaterdagavond stond de complete wagen in het foam en voor 3/4 al in de verf. een absoluut record voor ons.

Op de Maandag in de corsoweek konden we dus beginnen met het echte afwerken van de wagen. Het schilderen ging deze dag ook verder. En we gingen de bloemen plukken die we later die dag zouden prikken. Het prikken… Daar zagen we stiekem best wel tegenop. Een grote wagen, met nogal veel kleuren en lastige hoeken. Maar vol goede moed begonnen we daarmee. En binnen een paar uur zaten er genoeg bloemen op om te starten met spuiten. bij de eerste laag moesten we even op gang komen, maar dit ging na wat aanpassingen veel beter.

Op Dinsdag gingen we volle bak door met prikken. Het schilderen was rond de middag ook klaar, dus de focus lag vanaf dat moment volop op de bloemen. Al waren er ook nog een paar mensen bezig met het aanbrengen van de alternatieve materialen. Want dit jaar werkten we een aantal onderdelen af met bv Rijst, diverse zaden en peterselie. Ook dat ging lekker. Ondertussen vulde in de loop van de week de tent zich steeds meer met Fun Fun-ers.

Woensdag en Donderdag was het volle bak prikken en poederen. Want los van de bloemen die we op de wagen zouden spuiten, hadden we ook weer een poedertent. 4 kleuren werden daar gedurende 2 dagen gemaakt. Voor het prikken hadden we al eens tegen elkaar gezegd, dat het toch mooi zou zijn als we de goede lijn van het seizoen zouden kunnen doortrekken met het bloemen prikken. Met nog de stroeve prikdagen van 2022 in het achterhoofd gingen we toch een beetje met samengeknepen billen deze dagen in. Maar op Donderdag bleek al snel dat het dit jaar echt heel anders zou verlopen. De tent zat vol helpende handen, en de bloemen vlogen op de wagen. We hadden hem echt onder controle. En we hebben zonder stress de wagen in de bloemen gezet, en afgewerkt. We konden de wagen op vrijdagochtend mooi op tijd, en zonder problemen naar buiten rijden. Toen we buiten stonden hadden we nog genoeg tijd om de beweging en geluid af te stellen. Helaas liepen we daar wat vertraging op, omdat we de motor niet gestart kregen. Het bleek achteraf een heel klein ding te zijn, en erg makkelijk te verhelpen, maar vindt het eerst maar eens onder de wagen. Dat duurde even. Maar goed, we konden op pad richting Sint Jansklooster. vanaf dat moment verliep de corsodag traag. We kwamen klem te zitten achter een andere wagen, die met technische problemen kampte, en inhalen dat gaat helaas niet lukken. Daardoor kwamen we met veel vertraging veel te laat aan op onze plek. Dat geeft op dat moment best de nodige stress. In een record tempo, hebben we ons klaar gemaakt voor het corso.

Na een middag corso dat veel te lang duurde, konden we ons op maken voor de prijsuitreiking. Na een 7e en een 5e plek in de laatste corso jaren, hoopten we nu stiekem toch op iets meer. En dat kregen we! een prachtige 3e plek was ons deel. Weer terug op het podium. Wat voelde dat goed. Voor iedereen is dit toch wel een hele mooie beloning voor een seizoen hard werken. Maar degenen die hier toch het meest van hebben genoten, zijn onze jonge Fun Fun-ers. Wat hebben ze hun schouders onder deze wagen gezet, en met hun enthousiasme ook de ervaren bouwers meegenomen. Juist deze jonge gasten hebben laten zien, dat we nog steeds dit soort wagens kunnen bouwen. Op zaterdag avond kregen we ook nog de gouden dahlia, en de international award uitgereikt. Al met al een heel succesvol seizoen. En het grootste succes zit hem niet eens in de wagen of gewonnen prijzen. Dat zit hem in de vernieuwde energie in de groep. Een hele mooie mix van ervaring en het enthousiasme van de jongere bouwers. Samen hebben we er iets geweldigs van gemaakt, en samen gaan we er in 2024 weer vol tegenaan!