Industrieweg, Vollenhove
info@corsogroepfunfun.nl

1e Bouwupdate

Het is juni, en inmiddels zijn we zo’n 2 maand aan het bouwen. De hoogste tijd om eens te kijken hoe we er voor staan. Onze wagen bestaat voor een groot deel uit prefab te maken vormen. Dat betekend dat de vormen eerst los op de grond kunnen worden gemaakt, en pas daarna op de wagen worden geplaatst. Op dit moment is daarvan een flink deel klaar. De tent ligt vol veren, of andere onderdelen van de tooi.

Ook op technisch vlak is er al veel werk verzet. De wagen bevat dit jaar veel bewegende onderdelen, wat zorgt voor behoorlijk wat uitdaging. de eerste 2 vogelkoppen kunnen bewegen, en binnenkort zullen ook de eerste veren worden geplaatst. de bewegende frames zijn allemaal klaar, en zijn al gemonteerd op de wagen.

Sinds vorig jaar werken we met zogenaamde bouwmarathons. Een aantal momenten in het seizoen waarop we vanaf Donderdagavond t/m Zaterdag doorbouwen. We hebben onze eerste bouwmarathon gehad, en in dit weekend is de voorste wagen haast compleet uit de grond gestampt. Ook op een tal van andere vlakken vordert het werk. Zo hebben de ontwerpers hebben de kleuren nu definitief bepaalt, en is het acteurs team bezig met de kleding voor de acteurs.