Industrieweg, Vollenhove
info@corsogroepfunfun.nl

Een corsoseizoen om in te lijsten

Normaal gesproken kunnen jullie op deze plek altijd een uitgebreid verslag lezen van de corsoweek. Dit keer iets anders. Want dit Seizoen valt niet echt te vangen in een verslag van een week. Kort Na het corso van 2018, hoorden we dat we opzoek moesten naar een nieuwe bouwplek. Dat bleek geen eenvoudige opgave, maar gelukkig werd er een nieuwe locatie gevonden. Dichtbij de oude locatie, kregen we een nieuwe plek, op het terrein van bouwbedrijf G. Rook. Maar dit terrein moest nog helemaal worden aangepakt, om er een tent op te zetten. Het bleek al met al een enorme klus te zijn. Maar wat hebben we een hulp gehad. Onze Fun Fun Familie liet zich van zijn beste kant zien. Tijd, energie en geld hebben we erin gestoken. Maar het is het waard geweest.

Toen de bouwtent stond moest er heel snel worden begonnen aan de bouw van de wagen. En in hetzelfde tempo werd er gestart met de bouw. Ook hier konden we rekenen op vele helpende handen. Zeker in het begin van het seizoen moesten er ook nog klussen gedaan worden op onze oude bouwlocatie, of om de nieuwe klaar te maken. Dat kwam er allemaal even bij.

Vooral de laatste 2 weken is er een enorme hoeveelheid werk verzet. Alles kwam bij elkaar. Iedereen zette zijn beste beentje voor. Een week voor het corso werd nog een nachtelijke sessie ingelast om de geurslierten allemaal wit te spuiten.

De corsoweek zelf begon voor ons op de zaterdag met een heerlijk ontbijt. Gaaf om met zoveel Fun Fun-ers de meest drukke week van het jaar te beginnen. De eindstand op zaterdagavond was goed, en de wagen was onder controle. Wel bleek op zaterdagavond dat er flink wat creativiteit nodig was om de wagen dicht te krijgen. Dit jaar niet alleen met bloemen, maar ook met andere materialen. Dit was nodig omdat er simpelweg niet voldoende bloemen waren. Na flink wat rekenen en schuiven werd het plan gemaakt, en konden ook de alternatieve materialen worden ingezet.

Dinsdagavond was het dan eindelijk tijd voor de laatste klus. Het prikken van de dahlia’s kon beginnen. Wederom een monsterklus die we pas vrijdagochtend laat in de ochtend konden afronden. Dit omdat er door de bewegende bakkerijen nog heel wat hoeken tevoorschijn kwamen. Het Uitrijden van de wagen ging soepel. Voor sommigen te soepel, dus wellicht moet hij volgend jaar toch wat breder..

Ook de tocht naar Sint Jansklooster, en de rondgangen zelf gingen voor ons goed. Bij de prijsuitreiking hoorden we dat een 5e voor dit jaar ons deel is. Misschien niet wat iedereen bij voorbaat had verwacht, maar zeker een goede plek voor onze wagen. Niet alles kwam uit de verf, zoals we gewild hadden. En dan kan het een keer gebeuren, dat je een wat lager in de uitslag komt. Maar wij zijn er tevreden mee. Tevreden met het eindresultaat, maar vooral trots op de mensen die deze wagen tot stand hebben gebracht. Trots op alle lassers, foamers, opruimers, schoffelaars, en iedereen die een onderdeel is van Fun Fun. En met die trots gaan we verder naar 2020.