Industrieweg, Vollenhove
info@corsogroepfunfun.nl

Corsoweek 2022

Het corso ligt alweer even achter ons. De tent is weer opgeruimd, en de wagen is afgebroken. Tijd om eens terug te kijken op de afgelopen corsoweek. We begonnen de zaterdag voor het corso met een gezamenlijk ontbijt. Dat blijft toch super gezellig. Samen de drukste, maar mooiste week beginnen.

Daarna was het tijd om te beginnen. Er moest vooral heel veel worden gefoamed en geschilderd. Beide waren klussen waarvan we al wisten dat het veel tijd zou vragen. Dit kwam door de hoeveelheid details, en lastige hoeken in de wagen. Maar al met al waren we aan het einde van de dag niet ontevreden. De wagen met de inbrekers stond bijna in het foam, en van de wagen met beker, moesten alleen de rechte vormen nog worden gedaan. We hadden hem onder controle. We konden dus ook op tijd stoppen en de dag gezellig afsluiten.

De maandag stond ook nog in het teken van deze klussen. Het foamen ging heel snel, en ook het schilderwerk vorderde gestaag. Maar wat een lijntjes en streepjes. onze ontwerpers hebben alles uit de kast gehaald om m.n. de inbrekers zoveel mogelijk detail mee te geven in de bloemen. talloze streepjes en overgangen waren het resultaat. En alles moest worden geknipt.

Dinsdag zouden we starten met prikken. Maar voordat het zover was, moesten de bloemen nog worden geplukt. De oogst was groot, en in tegenstelling tot vorige jaren hadden we nu eens geen tekorten. Wel moesten we m.n. in de rode bloemen wat schuiven, maar dit was niet zo’n heel groot probleem.

Woensdag begon dan echt de monsterklus van het prikken. De eerste lijnen en kleuren werden zichtbaar, en dat zag er niet verkeerd uit. Met zn allen knippen, en de wagen netjes afwerken. wat een gaaf gezicht is dat. Het schiet alleen niet erg op. dat hadden we ook al wel in de gaten. Er wordt inmiddels gesproken over een streepjes quotum, en een maximaal aantal soorten op een m2 voor onze ontwerpers.

De Donderdag moest het dan echt gebeuren. Met z’n allen prikken tot het klaar is. Het schilderwerk was afgerond, dus nu was het knallen. De glitter en grijze bloemen werden ook gemaakt deze dag. De hele dag werd er hard gewerkt, en het vorderde gestaag. maar ‘s avonds kwam steeds meer het besef dat het nog heel erg taai zou worden om deze wagen enigszins op tijd af te krijgen. uiteindelijk lukte dat ook niet. Gelukkig kregen hulp van groepen uit Vollenhove. In onze eigen groepsap kwamen ook de berichten, of men weer terug wilde komen. Toen in de loop van de ochtend mensen weer terug kwamen, zag je de wagen snel veranderen, maar het was een sprint tot het einde. De laatste bloemen gingen er zo rond 9:30 aan. De wagens werden probleemloos naar buiten gereden. Eindelijk konden we het resultaat zien van maanden hard werken. het viel zeker niet tegen. de dieven zagen er goed uit. Wat was dat spannend. Want tijdens de bouw konden we maar geen goed zicht krijgen op de vormgeving. Dus dit was allemaal wel extra spannend. Nadat de laatste details waren afgewerkt konden we vertrekken richting Sint jansklooster.

We kwamen zonder problemen, en op tijd aan in Sint jansklooster. Maar toen kwam natuurlijk nog het meest spannende gedeelte. Want we hadden een bijzondere wagen gebouwd. Onze collega groepen wisten wat we gingen doen, maar het grote publiek nog niet. We hadden niet 2, maar 3 wagens gebouwd, die elkaar tijdens de rondgang zouden afwisselen. Dit kunstje was nog niet eerder vertoond, en we waren dan ook benieuwd naar de reacties. de rondgangen en ook de wissel gingen perfect. Dit hadden we allemaal vastgelegd in een strak draaiboek, en werd ook keurig op die manier uitgevoerd.

Bij de prijsuitreiking hoorden we dat we dit jaar zijn geëindigd op een 7e plaats. Dat is misschien niet waar je direct voor bouwt, maar wel iets waar we vanaf dag 1 rekening mee hebben gehouden. Als je buiten de lijntjes kleurt, kan het gebeuren dat dit niet helemaal wordt gewaardeerd of aanslaat. maar wij zijn als groep trots op wat we hebben neergezet. Een totaal andere wagen in de corsostoet.

Maar trots zijn we vooral op al die Fun Fun-ers die hun schouders eronder hebben gezet. Al in Maart waren we aan het bouwen, en de groep werd gedurende het seizoen steeds een beetje groter. Met z’n allen ervoor gaan. We hebben zo enorm genoten van weer een echt seizoen en corso. Het was geweldig!

Wat we dit seizoen hebben gezien, is een mooie basis voor de toekomst. Vorig jaar zagen we al dat er meer jeugd opstaat in de tent. en dat was dit jaar nog meer. Ook de meer ervaren Fun Fun-ers waren er weer. Jong en oud samen. Samen Creatief. Dat alles maakt dat we nu al zin hebben in een volgend seizoen.