Industrieweg, Vollenhove
info@corsogroepfunfun.nl

1e Bouwupdate (van tekentafel naar bouwtent)

het is al weer even geleden, dat we ons ontwerp in een volle feesttent in Sint jansklooster hebben gepresenteerd. De bouw van onze wagen is dan ook in volle gang. Onze wagen “Topstuk” was het ontwerp wat we destijds hadden gekozen voor corso 2020. En dan is het wel een gaaf gezicht, dat het beeld dat al lang in het hoofd zit, en op papier staat nu eindelijk uitgevoerd kan worden.

Al halverwege maart stond de tent overeind en konden we starten. In de 1e weken zijn we vooral heel druk geweest met het maken van doorsnedes. Het merendeel is klaar, en samengesteld. En aan het overige deel wordt nog gewerkt. De lichamen van onze dieven beginnen ook hun vorm te krijgen. Een precies werk, wat zeker nog de nodige tijd gaat vragen. Daarom hebben we begin Juni ook onze 1e bouwmarathon gehouden. We begonnen op Donderdagavond, en gingen door tot Zaterdagmiddag 16:00uur. Het doel was om de wagen met vitrinekast in 1 lang weekend op te bouwen, zodat we daarna weer verder konden met de overige onderdelen. Dat is gelukt, en er was zelfs nog tijd om de tent weer op te ruimen.

Het foamen kan daardoor dit jaar al vroeg beginnen. Gezien het formaat van de wagen is dit ook geen overbodige luxe. Want ondanks dat we de tent hebben uitgebreid is het nog steeds bijzonder krap, en moet er misschien zelfs aan de achterkant nog een klein stukje ruimte worden gecreëerd. Door het extreme weer in de afgelopen weken heeft onze tent wel de nodige schade opgelopen, die we nog moeten herstellen. Weer extra werk, maar nodig om veilig en droog te kunnen werken. In de komende weken gaan we er weer flink tegenaan om de wagen verder af te maken. Want het is nog Juni, maar het corso komt snel dichterbij! Heb je zin om te komen helpen, dan ben je uiteraard van harte welkom, want er is nu voor iedereen ook wat te doen!