Industrieweg, Vollenhove
info@corsogroepfunfun.nl

Corsoweek 2021

In tegenstelling tot 2020 konden we nu weer genieten van bijna een normale corsoweek. Bijna dan. Door alle maatregelen konden we met minder mensen in de tent aan het werk. onze “wagen” was een stuk kleiner dan normaal. dus echt druk of stress was er niet. Maar gezellig was het wel.

in het begin van de week waren we lekker aan het schilderen, en foamen. deze laatste klus was al zo goed als klaar. De laatste details werden geduldig klaar gemaakt. Het bloemen aantal lag dit jaar zo rond de 150.000. veel minder dan normaal voor ons. Maar ja, om te voorkomen dat we eens op tijd klaar zouden zijn met prikken, hadden onze ontwerpers zich helemaal uitgeleefd met het schilderwerk. bizarre kleuren combinaties. streepjes, stippen en enorm veel kleuren op een m2 zorgden er uiteindelijk voor dat we zo rond 2 uur in de nacht klaar waren met bloemen prikken.

Nadat we hadden opgeruimd konden we op vrijdagochtend “Bewoond” naar buiten rijden. Het resultaat viel niet tegen. Ontspannen zijn we naar klooster gereden.  Eenmaal aangekomen op onze plek moesten we nog wel wat werk verzetten. Er lag een enorme berg zand klaar. deze moest worden verdeeld, en bewoond moest in de goede compostitie worden neergezet. Na heel wat schep en aanhark werk, stond alles op de plek. De muziek ging aan, en “Bewoond” was klaar.

Nu geen rondgang, waarin je met klamme handen kijkt hoe de wagen overkomt. Nee, het publiek trok langs onze sculptuur. Wat hebben we genoten die 2 dagen. Wat was het mooi om niet alleen het publiek weer terug te zien, maar ook de collega bouwers. Weer corso shirts die sint jansklooster kleur geven. Op verschillende plaatsen corsomuziek. Het was weer even corso.

Op zaterdagavond, toen “Bewoond” weer op de bouwplek terug was, kregen we te horen dat we hadden gewonnen. Wat een mooie beloning voor iedereen die zijn of haar schouders onder dit bijzondere corso seizoen heeft gezet. Want ondanks alle maatregelen en aanpassingen hebben we ook hele mooie dingen gezien. Jeugd die er staat, en zich inzet. Mensen die anders wat meer op de achtergrond bezig zijn, stonden klaar om er iets van te maken. Daar hebben we van genoten! het was mooi, en het was goed zo. Maar ondanks dat kunnen we niet wachten om het seizoen van 2022 weer af te trappen en te knallen met een “echte” corsowagen.